Yleison pyynnosta Meksikon suomalaisvahvistus aktivoituu taas.

Edellisen paivityksen jalkeen onkin tapahtunut paljon! Koulua on enaa pari viikkoa + final examit jaljella ja lahto alkaa etenkin Maijulla ja Essilla lahestya. Sita ennen onkin ollut kiire nahda ja kokea koko Meksiko!

Haaga saisi olla meista ylpea! 28.2.-2.3. jarjestettiin vaihtareille reissu Baja Californialle. Jostain syysta valaiden katselu ei oikein kiinnostanut miespuolisia oppilaita, lopulta Bajalle lahti 9 tyttoa Suomesta, Saksasta, Jenkeista, Kanadasta ja Ranskasta. Neljan paivan aikana ehdittiin nahda jenkkiparatiisi Cabo San Lucas ja La Paz, seka noin sata valasta ja ainakin yhta monta humalaista jenkkituristia! Reissu oli kaikin puolin mahtava, ainoa miinus oli AeroCalifornian koneet, jotka todennakosesti lensivat turbulenssin voimalla. Hegissa kuitenkin selvittiin. Onneksi.

1509409.jpg

Turvallisuusohjeet. Mikäli laskeudumme mereen, irroittakaa istuimenne.

1509408.jpg

Ballena

1509407.jpg

Ja humalaisista amerikkalaisista ei kyllä ollut puutetta....


Seuraavana viikonloppuna jarjestettiin kunnon Suomibileet. Tarjolla oli korvapuusteja ja salmiakkia, seka tietysti perinnejuomia Fisua ja Salmaria! Kaikki meni kuin kuumille kiville ja bileet oli menestys. Harva muistaa mitaan loppuillasta.

1509410.jpg

Suomibaari

1509411.jpg

Läheisyys lämmittää. Ainakin tehtiin Suomea tunnetuksi!


Kolme paivaa jaksettiinkin sitten kiltisti kayda koulua kun otettiin varaslahto Spring Breakille ja lennettiin torstaina 13.3. Cancuniin! Humalaisia jenkkituristeja loytyi taaltakin enemman kuin edes osattiin odottaa. Viihdyttiin kaupungissa nelja yota, joiden aikana ehdittiin lentaa kerran baarista ulos, paasta 2 kertaa MTV:lle ja saada vippipassit kaupungin hienoimpaan baariin (saastettiin USD65/paa seka parin tunnin jonotus kun sisaankaynti tapahtui takaoven kautta). Kulttuuripuolen hoitivat Chichen Itzan mayarauniot.

1509421.jpg

El Castillon pyramidi Chichen Itzalla

1509448.jpg

Täydelliset rannat. Viihdyttiin meressä tunteja!

1509430.jpg
Yksi kymmenistä show:ista Coco Bongossa

1509446.jpg
Anne, Maiju, Essi, Fatinn ja Bettina

Maanantaina oltiin jo vasyneita Cancunin meininkiin ja otettiin bussi kohti Tulumin paratiisirantoja.Yovyttiin bungaloweissa ilman sahkoa ja suihkua. Yleisista suihkuista tuli merivetta. Kaupunki oli kuitenkin taydellinen rentoutumiseen Cancunin jalkeen! Taas nahtiin vahan raunioita.

1509467.jpg

Meidän "koti"

1509447.jpg

Vaihteeksi vähän autiompia rantoja

1509445.jpg


Seuraavana aamuna pakattiin kamat aikaisin ja suunnattiin kohti Belize Citya. Rajanylitys Belizeen oli yksinkertaista. Tosin heti rajan ylitettyamme kuulimme, etta palataksemme Meksikoon, tarvitsemme viisumeihin leimat Meksikon suurlahetystosta. Ensimmainen paiva menikin suurlahetystoon jonottaessa ja passi+viisumikopioita hankkiessa. Mikas siina, Belize Cityssa ei juuri nahtavyyksia ole. Loydettiin onneksi kiva majatalo, jonka isanta kokkasi meille haita illalliseksi ja illanviettona pelattiin Tarot kortteja ja muita isannan peleja.. Seuraava paiva vietettiin Cityn edustalla olevalla Caye Caulkerin saarella snorklaten. Nahtiin jattirauskuja, haita, "barrakudia", raidallisia, taplikkaita ja sateenkaaren varisia kaloja. Merivesi oli 28'c ja saari oli ehdottomasti yksi reissun suosikkikohteista! Illalla lahdettiin toiveikkaina kohti Meksikon rajaa, leimat viisumeissamme. Rajalla saimme kuitenkin kuulla, etta ylitysmaksu tanne suuntaan on USD22. Reissusta vasyneina raivostuimme tasta vahan enemman kuin olisi ollut tarpeen, mutta koska tinkimisemme ei tuottanut tulosta, maksoimme summan ja palasimme Meksikoon.

1509419.jpg

Meidän VIP -bussi Belize Cityyn

1509418.jpg

Fatinn ennustaa tulevaa

1509416.jpg

Karibianmeren tunnelmaa Caye Caulcerin pääkadulla

1509417.jpg

Marie's launrdymat Caulcerilla

Seuraavat nelja paivaa vietettiin kauniissa, kolonialistisissa kaupungeissa Etela-Meksikossa, Palenquessa ja San Cristobal de las Casas:ssa. Naimme lisaa raunioita, seka pari vesiputousta. San Cristobalissa oli paasiaisen kunniaksi jarjestetty karnevaalit, joihin ehdimme osallistua.


1509422.jpg

Palenque

1509424.jpg

Pikaruokaa

1509426.jpg

Viidakkoa Palenquen Mayaraunioiden ympärillä


1509461.jpg

Pyöräretki San Cristobalissa

1509423.jpg

Ethän tuo bussiin kanoja, eläviä tai kuolleita.

1509460.jpg

Misol Ha

1509414.jpg

Koko porukka yhdessä Agua Azulin putouksilla


Kyllastyttyamme vuoristokaupunkien kylmyyteen teimme 15h bussimatkan Puerto Escondidoon. Kaupunki oli varmasti huippu, mutta siita nauttimista haittasi se, etta puolet meista oli palanut ja puolet sairasti vatsatautia/ruokamyrkytysta. Ulkona oli myos sen verran kuuma (37'c), etta toinen paiva vietettiin kokonaan sisalla, tuulettimien alla. Olimme innoissamme lahdossa viileaan sisamaakaupunkiin Oaxacaan, kunnes luimme Lonely Planetista, etta Oaxaca on itse asiassa Escondidoakin kuumempi. Huh huh.

1509462.jpg

Iso fisu


Oaxaca osoittautui kuitenkin hyvaksi kaupungiksi lopettaa reissu. Maisteltiin mezcalia, heinasirkkoja ja mayasuklaata, seka ostettiin tuliaisia niin, etta reput hadin tuskin mahtuivat kiinni. Tassa vaiheessa laskettiin, etta bussissa oli vietetty naiden reilun 2 viikon aikana sellaiset 65 tuntia, joten 30h bussimatka Mazatlaniin ei oikein houkuttanut.. Vahat valitettiin budjetista ja buukattiin lennot Guadalajaraan, josta oli "enaa" 8h matka takaisin kotiin.

1509459.jpg

Mayordomon suklaatehdas ja myymälä.

1509437.jpg

Torimummo

1509435.jpg

Maiju maistoi heinäsirkkaa.

1509420.jpg

Koska välimatkat Meksikossa on aika pitkiä, varakuski ottaa lepoa tavaratilassa toisen kuskin ajaessa.


Viikon paasta lahdetaan katsastamaan Pohjois-Meksiko; Kuparikanjoni ja Chihuahua. Siita paivitykset toivottavasti nopeammin.