2h bussimatkan paassa Mazatlánista sijaitsee Sinaloan paakaupunki Culiacán. Culiacánia sanotaan Meksikon vaarallisimmaksi kaupungiksi, huumekeskukseksi ja siella tilastoidaan kolme murhaa paivittain. Eihan sita voinut jattaa nakematta! (sita paitsi kaupungissa sijaitsee suuri shopping mall). Taylor opasti meille ensin miten vaaratilanteissa toimitaan (jos kuulette laukauksia, heittaytykaa maahan ja suojatkaa paanne!!). Nailla ohjeilla otimmekin sitten eras kaunis lauantaipaiva bussin kohti Culiacánia.

Ensimmaiset kauhun hetket koimme jo Mazatlánin bussiasemalla. Kanssamatkustajat olivat lievasti sanottuna kuumottavia... Todella hamaraa porukkaa. Olimme myos lahes ainoat naiset bussissa. Kuski kertoi auton vessan olevan sen verran likainen, ettei sinne kannata menna. Ei pahemmin haluttu kayda ottamassa asiasta selvaa.

Itse kaupunki oli aika samantapainen kuin Mazatlán. Vanhoja rakennuksia ja ravintoloita joka kulmassa. Vain ranta puuttui. Paiva hurahti nopeasti Plaza Forumissa (ainakin Meksikon kansantalouden pitaisi kohentua, kulutetun rahan maaraa ei tee mieli edes miettia).

1284759.jpg

Illansuussa, n. 8 maissa paatimme lahtea takasin Mazatlániin. Kysyimme ensimmaisen vastaantulevan bussin kuljettajalta meneeko auto bussiasemalle. Ei se mennyt, mutta bussi itsessaan oli niin hieno etta pakkohan sen kyytiin oli nousta. (Katso video: http://www.youtube.com/watch?v=jJLuicSKXtk)Illansuussa keskusta (jonne bussi siis meidat lopulta vei) oli muuttunut vahan epamukavammaksi. Valaisemattomat kadut ja jengit joka kadunkulmassa saivat meidat turvautumaan taksiin, jonka kyydissa paasimme vihdoin bussiasemalle ja lopulta Mazatlániin. Hieno reissu kaikin puolin, ostoskeskukseen palataan viela ehdottomasti! Keskusta saatetaan ehka jattaa valista. :)

1284761.jpg

       Lievasti sanottuna psykedeelinen kulkuvaline